Ontwerp van elektrische plannen & schema's

Newco heeft een eigen studiedienst met meer dan 20 jaar ervaring in diverse domeinen en werkt hoofdzakelijk in onderaanneming voor externe studiebureaus-ingenieursbureaus gespecialiseerd in bouw & architectuur, in duurzame en energiezuinige technieken en in uitrusting van gebouwen.

 

Daarnaast werkt onze studiedienst ook in directe opdracht voor architecten(bureaus), interieurarchitecten, projectontwikkelaars, bouwpromotoren en aannemers.

 

Voor de engineering van laagspanningsborden en schakelborden op maat vertrekken we steeds van het originele grondplan om het situatieplan van de elektrotechnische installatie te ontwerpen. Het tekenen van de elektrische schema's en de concept-uitwerkingen volgens klantenspecificaties gebeurt steeds met de meest recente AutoCad-tekenprogramma’s. De elektrische borden worden in de eigen ateliers ontworpen met het 3D-engineeringplatform van EPLAN Pro Panel en STABIPLAN.

 

 

Ontwerpbegeleiding van de installateur 

Ook installateurs kunnen een beroep doen op onze knowhow. Sinds 2020 zijn keuringsmaatschappijen zeer veeleisend voor de installateur van elektrische borden. Die moet immers wettelijk in orde zijn met het AREI en de administratie ervan. Indien u niet zo handig bent in het ontwerpen van schema’s en plannen, of niet beschikt over de geschikte teken- en ontwerpprogramma's, helpt Newco u daarbij. Newco kan voor u ook een compleet dossier (situatieplan, schema’s, meetstaat, veiligheidsnormen...) samenstellen dat als basis dient voor uw offertes aan verschillende aannemers, bouwpromotoren of bouwheren.

 

 

...en van de particulier 

Jawel, ook voor de particuliere doe-het-zelver die eigenhandig zijn elektriciteit wenst te plaatsen, kunnen wij een situatieplan met schema's uittekenen dat eenvoudig kan gevolgd worden.

 

 

Rendementsstudie van PV-installaties

Voor het plaatsen van zonnepanelen treedt Newco zelf op als erkend installateur. Ook hier is de studiedienst een onmiskenbare troef. Want na een bezoek ter plaatse en een grondige voorstudie wordt alleen de meest rendabele constellatie van zonnepanelen voorgesteld.