Bordenbouw

U bent installateur-elektricien? 

Newco is uw partner in bordenbouw (tot 630A) op maat 

  • huishoudelijke verdeelborden: voor particuliere nieuwbouw en renovatie (tot 80A)
  • Vermogensborden: schakelkasten met een vermogen van meer dan 100A voor industriële toepassingen
  • Stuurborden 
  • Net-ontkoppelingsborden voor PV-installaties

 

Van schema tot verdeelbord...

Newco vertrekt altijd van het grondplan, aangeleverd door architect, aannemer of projectontwikkelaar. Na analyse van dit grondplan en het nodige studiewerk maakt Newco een situatieplan op met eendraadschema's (zowel voor particuliere woning als industriële toepassing) of meerdraadschema's, naargelang de toepassing of bestemming.

 

Deze schema's en meetstaat zijn voor de installateur-elektricien de ideale tool om zijn offerte voor de eindklant op te maken. De elektrische borden worden in de eigen ateliers autocad ontworpen met het 3D-engineeringplatform van EPLAN Pro Panel en STABIPLAN. Met de gepaste besturingscomponenten en onderdelen wordt de bedrading geschakeld en bekabeld in de schakelkast en verdeelbord.

 

Daarna wordt het verdeelbord uitgebreid getest volgens EN61-439 en in de verdeelkast of behuizing geplaatst. Resultaat is een kant-en-klare aansluitbare verdeelkast waarop u de gecentraliseerde elektriciteitskabels van de werf kan aansluiten, desgewenst gekoppeld aan een domoticasysteem. 

 

 

U bent particulier?

Ook particulieren kunnen bij Newco rechtstreeks terecht voor een nieuwe, aansluitklare verdeelkast in het gewenste formaat. Wij ontwerpen deze met de nodige zorg, zodat u zelf makkelijk het schema kan volgen om aan te sluiten op de werf, of bij u thuis.

 

Naast de productie van elektriciteitsborden is Newco ook gespecialiseerd in het updaten of transformeren van uw bestaande huishoudelijke verdeelkast. U wil toch geen afgekeurde elektriciteitsinstallatie door het ontbreken van een eendraadschema of situatieschema? Kampt u met verliesstroom of lekstroom op uw verdeelbord? Zitten er in u woonst ergens teveel stopcontacten op 1 circuit/kring? 

 

Wij onderzoeken waar eventueel fouten zijn gemaakt en maken uw woonst terug veilig en betrouwbaar.

 

 

U bent een vrije beroeper met praktijk of een zelfstandige met winkel en achterliggende werkruimte

Heeft u een dokters- of kinépraktijk, apotheek, een bakkerij, slagerij-traiteur? Besef dat u wettelijk gezien geen huishoudelijke elektrische installatie mag hebben en dat uw verdeelkast in een aparte technische ruimte moet komen. Wist u dat u ook over schema’s en documenten dient te beschikken met daarin de uitwendige invloedfactoren, veiligheidsregels, risicoanalyses, evacuatieplan?

 

Wij kijken dit grondig voor u na en zorgen ervoor dat u met alles in orde bent.